Updates: ontvang updates via RSS/ Twitter/ Facebook/ muziek-streaming

Vervelend he, steeds zelf sites moeten bezoeken om te zien of de informatie waar je in geïnteresseerd bent, al geplaatst is? De oplossingen voor de Midlist-site: de Midlist is de eerste Nederlandse hitlijstensite die automatisch alle site-updates aanbiedt via RSS, Twitter, Facebook en muziek-streaming!

Muziek-streaming

Per mei 2016 kun je de Midlist-muziek afspelen op je computer of smartphone die aan het (mobiele) internet gekoppeld is, via muziek-streamingdienst Spotify (daarvan bestaan een app, webclient en desktop-client). Momenteel zijn de volgende playlists beschikbaar (volgen of delen = lief! :D), en het aantal playlists zal op termijn uitgebreid worden:

playlist bijwerk-frequentie
Midlist-tracks 1991-2021 elke vrijdag!
Actuele Midlist elke vrijdag!
Actuele Midlist-countdown elke vrijdag!

RSS/ Atom-icoon RSS

Om deze updates direct via RSS te ontvangen, heb je een RSS-reader (RSS-lees-applicatie) en een RSS-feed nodig.
Vanaf Windows Internet Explorer 7 en in Mozilla Firefox is bijvoorbeeld standaard een RSS-reader ingebouwd, maar je kunt ook online Google Reader gebruiken, gratis desktop-programma's als FeedReader downloaden en installeren, of een mobiele RSS-reader als RSS Hub, dat op sommige Windows Mobile-toestellen van HTC meegeleverd wordt.

RSS-feeds zijn te herkennen aan RSS/ Atom-icoon RSS- of Atom-icoontjes in browsers en op websites. De RSS-feeds van de Midlist-site zijn

Abonneren op een Midlist-RSS-feed
  • Windows Internet Explorer: klik in de command toolbar op het pijltje rechts van het RSS-icoontje, kies de gewenste RSS-feed, klik op "Abonneren op deze feed", pas eventueel de feednaam aan, vink eventueel "Toevoegen aan de werkbalk Favorieten" aan, en klik op "Abonneren".
  • Mozilla Firefox: klik in de menubalk op "Bladwijzers", kies "Abonneren op deze pagina", kies de gewenste RSS-feed, klik op "Abonneren op deze feed", pas eventueel "Abonneren op deze feed" aan, vink eventueel "Altijd Livebladwijzers gebruiken om te abonneren op feeds" aan, klik op "Nu abonneren", pas eventueel de feednaam aan, kies eventueel een map, en klik op "Abonneren".
  • Google Reader: kopieer het adres van de gewenste RSS-feed, klik op "Een abonnement toevoegen", plak de feed-URL in het het tekstvak, en klik op "Toevoegen".
  • RSS Hub: Menu, Kanaal, Nieuw, Ik ken de URL van het kanaal (RSS), Volgende, voer het adres van de gewenste RSS-feed in, voer eventueel een naam in voor het nieuwe kanaal, Voltooien.
  • Andere RSS-readers: raadpleeg de helpfunctie van de betreffende reader.

Twitter-icoon Twitter

Ook als je @midlist volgt op Twitter, kun je alle Midlist-updates direct in je Twitter-tijdlijn ontvangen, in je Twitter-desktop-applicatie, of via sms. Meer informatie over Twitter.

Facebook-icoon Facebook

Vind Midlist leuk op Facebook en ontvang de wekelijkse Midlist-updates real-time in je Facebook-nieuwsoverzicht!

Heb je Midlist ook geliket, maar ontvang je plotseling geen of minder Midlist- updates meer in je nieuwsoverzicht? Na deze stappen werken de updates weer:

  • Kies dan bovenaan de Midlist-Facebook-startpagina onder "Vind ik leuk", "Pagina niet meer leuk vinden" en klik daarna weer op "Vind ik leuk"!
  • Of kies bovenaan de Midlist-Facebook-startpagina onder "Volgend", "Als eerste weergeven".