Midlist banner
Visitekaartje "Rutger L: Dance & Top 40 DJ from the 1970s till today!" in vorig ontwerp

OVER RUTGER L: HOME

Laatste updates

wo 17-01-2018 10:24 Playlist weer bijgewerkt: Met dansbare tracks van afgelopen half jaar in "dance (re)currents", o.a. avicii, axwell, dimitri vegas, disciples, hardwell, janieck, jebroer, kygo, lucas & steve, pink, rita ora, shawn mendes, the boy next door
zo 16-04-2017 08:22 Dance-coverlijst 16-04: Covers/ samples met YouTube-links; nieuw o.a. usura, apollo four forty, kris kross amsterdam
za 08-04-2017 11:49 De hits van de afgelopen 12 maanden: Toegevoegd aan de playlist, o.a. dance currents, decennium 2010's en genre pop
zo 05-06-2016 11:27 Rutger L via muziek-streaming: Luister mijn (euro)dance-, 1970's-2010's-, Summer Mixed- en Year End Mix-lists op Spotify!

Muziek-streaming

Per mei 2016 kun je de muziek van mijn playlists en tracklists afspelen op je computer of smartphone die aan het (mobiele) internet gekoppeld is, via muziek-streamingdiensten. Momenteel zijn de volgende playlists beschikbaar:

muziekdienst playlist bijwerk-frequentie
Spotify Actuele Midlist elke zaterdag!
Spotify Actuele Midlist-countdown elke zaterdag!
Spotify Rutger L's playlist dance-(re)currents elke paar maanden
Spotify Rutger L's playlist eurodance  
Spotify Rutger L's playlist 1970's  
Spotify Rutger L's playlist summer-floorfillers  
Spotify Rutger L's tracklist-voorbeeld 1970's, 1980's, 1990's, 2000's, 2010's regelmatig
Spotify Rutger L's tracklist-voorbeeld 1970's, 1980's, 1990's, 2000's, 2010's light regelmatig
Spotify Rutger L's tracklist-voorbeeld Summer mixed regelmatig
Spotify Rutger L's tracklist-voorbeeld Year end mix regelmatig

Het aantal muziek-streamingdiensten en playlists zal op termijn uitgebreid worden.

Aangenaam!

Ik ben Rutger, 38, webontwikkelaar, en woon in Capelle aan den IJssel. Naast het maken van de Midlist, hou ik onder anderen van Top 40- en vooral commerciële dancemuziek vanaf eind jaren '80.

Dat uit zich in:

 • het bijhouden en verzamelen van deze muziek

 • de jaren 1990 en jaren 2000 in het draaien van dance-hitlijsten, non-stop hits, non-stop (gemixte) dancehits en verzoekjes bij een lokale piratenzender en een online radiostation

 • het achterhalen en in een lijst bijhouden van de originele nummers die gebruikt worden als covers of samples in hedendaagse dancetracks (zie Cover/ sample-lijst dancetracks)

 • het draaien/ mixen van Top 40/ dance van de jaren 1970 tot en met nu (dus voor jong en/ of oud), op feesten in West-Nederland ("dance & Top 40 DJ from the 1970s till today!")

  Hiervoor heb ik een set met onder anderen twee cd-spelers, drie USB/ mp3-spelers, een mengpaneel, twee speakers van 116 dB, en een statief met 4 x 108 gekleurde disco-LED-lampen.
  De speakers klinken op 1 meter afstand even hard als een popconcert (maar ze kunnen zachter ;) ). De set is genoeg voor een dansvloer van ruim 30 m2 (ruim 60 mensen die tegelijk dansen). Extra disco-lichtsets of meer speakers huur ik er eventueel bij.

  Kijk voor mijn relevante muziekcollectie in de playlists per decennium, genre of muziekstemming (ze worden regelmatig bijgewerkt en aangevuld); of gebruik de playlists-zoekfunctie:

  Een feestje zou kunnen beginnen met een klets-deel met achtergrondmuziek (zachter volume), niet per se dansvloer-platen, niet gemixt; en kunnen eindigen met een dans-deel met voorgrondmuziek (harder volume), meer floorfillers, gemixt. Kijk voor voorbeelden van tracklists/ formats die ik uit de playlists kan samenstellen, in de Tracklist-voorbeelden.

  Verder kan ik naar gelang muziekblokken verlengen (als een bepaald decennium/ genre/ muziekstemming aanslaat) of afwijkende muziekblokken tussenvoegen (bijvoorbeeld een zomerhits-mix; een stijldans-deel met ballads voor als mensen willen stijldansen; een happy hardcore-mix; losse verzoekjes). Ik probeer een verzoekplaat die ik heb bij me heb, binnen een half uur te draaien, afhankelijk van het totale aantal verzoekjes in de wachtrij.

Je kunt de updates over mijn dance-cover/ sample-lijst, playlists en tracklists ook real-time ontvangen via RSS. Meer informatie over RSS-updates.

Je kunt me e-mailen via .